Chai





Ingrediënten voor 10 kopjes :

1½ liter water
1 liter melk
1 kaneelstokje
12 kardamompeulen
1 theelepel hele zwarte peperkorrels
5 kruidnagels
4 centimeter verse gemberwortel
2 eetlepels losse thee (groen of zwart)
honing

Bereiding :

Schil de gember en snij deze in stukjes. Doe de gember in de pan.
Doe vervolgens alle specerijen in een vijzel en maal ze stuk, zodat ze hun smaak afgeven.
Doe ook de specerijen in de pan, samen met de thee en giet daar 1½ liter water op.
Breng dit aan de kook en laat het minstens 15 minuten op een zacht pitje trekken. Langer is beter.
Doe de melk in een pan en breng deze aan de kook.
Giet ondertussen het theemengsel door een zeef in een andere pan of maatbeker.
Verdeel de thee over de kopjes & giet de melk over de thee of voeg de melk in haar geheel bij de thee en
schenk daarna uit in de kopjes.

Eventueel zoeten met honing.