Erwtensoep

Erwtensoep op ayurvedische wijze



Ingrediënten voor 6 personen:

400 gram spliterwten
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 kleine (gedroogde) rode pepers, fijngesneden
een halve knolselderij, in kleine blokjes gesneden
stukje verse gember van 1 cm, geschild en fijngesneden
3 laurierblaadjes
zonnebloemolie
1 blok tamari tofu (gerookte tofu)
2 liter water

Bereiding:

Week de spliterwten een paar uur vantevoren

Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en voeg
de gesneden gember, ui, rode pepers en laurierblaadjes toe.
Bak tot de ui er glazig uitziet en voeg dan de knolselderij toe.
Bak voor een minuut en voeg dan de spliterwten en ongeveer 2 liter water toe.
Kook circa 50 minuten of tot de erwten gaar zijn en de soep gebonden is.
Voeg zout naar smaak toe.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 cm en bak deze in een beetje olie
totdat ze een korstje hebben.
Voeg vlak voor het opdienen de tofu toe.


EET SMAKELIJK !