Haverkoekjes

Gemakkelijk te maken en altijd heerlijk !




Ingrediënten :

100 gram ongezouten boter
250 gram palmsuiker
150 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
1 theelepel kaneelpoeder
¾ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kruidnagelpoeder
350 gram havermout
150 ml melk (of plantaardige vervanger)
50 gram gehakte noten
125 gram rozijnen of gehakte dadels
+
bakpapier


Bereiding :

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Klop de zachte boter door de suiker.
Meng alle droge ingrediënten behalve de havermout.
Mix dit met de boter & suiker.
Voeg de havermout en de melk toe, roer tot een mooie mix.
Voeg de noten en rozijnen of dadels toe.
Neem 2 eetlepels en spatel zo het plakkerige deeg op het bakpapier op de bakplaat.
Neem ongeveer 1 niet te volle eetlepel voor een koekje.
Laat 3 tot 4 cm ruimte tussen elk koekje.
Bak 12 tot 15 minuten.
Haal de koekjes uit de oven meteen van de bakplaat en laat ze afkoelen op een bord.
Let op de koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen en harden terwijl ze afkoelen.


Lekker bij een beker chai !