Herfst ovenschotel


Granaatappel is op z'n best in de Herfst. De zure pitjes lenen zich goed om te combineren met pompoen.

Maak een extra grote portie zodat je de volgende dag ook nog kunt genieten van dit gerecht als lunch.




Ingrediënten:
(voor ongeveer 2-3 personen)

250 gram quinoa
1 biologische flespompoen
1 biologische courgette
½ granaatappel
1 rode ui
1½ theelepel gemalen komijn 
olijfolie
zout&peper naar smaak


Bereiding:

Halveer de pompoen, haal het vruchtvlees eruit en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes.
  Doe alles in een vuurvaste ovenschaal, besprenkel met olijfolie en zet de schaal in een voorverwarmde oven op 180 graden. 
Snijd de courgette in partjes en de ui in halve ringen. Voeg dit na 10 minuten toe aan de ovenschaal en meng alles goed met de pompoen.                          

Kook vervolgens de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Zorg ervoor dat deze niet te vochtig is, dus goed laten uitdampen. 
Voeg wat zout, de gemalen komijn en olijfolie toe aan de quinoa en meng goed. 
Voeg de quinoa toe aan de ovenschaal zodra de groenten gaar zijn (na ongeveer 25 minuten). Breng het geheel op smaak met zout en peper. Werk af met de granaatappelpitjes.

Tip :

Voeg wat feta toe. De zoutige smaak van deze kaas past goed bij het zoete gehalte van dit gerecht en zorgt voor extra eiwitten.