Herfstgerecht

Bloemkoolcurry met rode linzen en wortels

I


Ingrediënten voor 4 personen:

1 bloemkool in roosjes
4 wortels in schijfjes
250 gram rode linzen
2 tl mosterdzaad
1 tl komijnzaad
1 el kerriepoeder (masala)
1 tl geelwortelpoeder (kurkuma)
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
2 uien, gehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
stukje verse gember, duimgroot, geschild en geraspt
400 ml groentebouillon
1 blik gehakte tomaten (400 gram)
100 gr geraspte kokos
2 el ghee
zout
koriandergroen


Bereidingswijze:

Pof de mosterdzaadjes in een droge pan.
Als de mosterdzaadjes beginnen te dansen, voeg je de kokos en de komijn toe.
Rooster alles al omscheppend goudbruin.
Doe dit mengseltje over in een schaaltje en zet de pan weer op het vuur.
Schep de ghee in de hete pan.
Fruit daarin de ui, knoflook en de gember tot de ui lichtbruin en glazig is.
Verkruimel het chilipepertje erover.
Strooi er het kerriepoeder over.
Schep de kokos en de zaadjes erdoor.
Doe dan de linzen met de kurkuma, de tomaten en de bouillon er door.
Breng aan de kook en laat 20 min. lang pruttelen.
Doe de bloemkoolroosjes en wortelschijfjes erbij en laat nog een kwartier zachtjes garen.
Kijk af en toe of het water nog niet verdampt is, anders nog een beetje erbij gieten.
Proef en voeg zo nodig nog wat zout toe.
Bestrooi met vers gehakte koriander & een schepje yogurt en eet het bij basmatirijst.

EET SMAKELIJK !