Lassi

Voor de warme zomerdagen !




Basisrecept

Yogurt met water verdunnen (1 deel yogurt op 3 tot 4 delen water.)
Gebruik het liefst verse yogurt.
Goed mengen.

Pepermunt lassi

Per glas ½ theelepeltje zeer klein gesneden vers (of gedroogd) pepermuntblad toevoegen.


Rozen lassi

Voor het mengen een paar druppels rozenwater toevoegen. Naar wens rietsuiker toevoegen.


Kokos lassi

Een scheut kokosmelk of een hoeveelheid gepureerd kokosvlees + een snufje vanille en rietsuiker toevoegen.


Zoute lassie

Met zout (liefst steenzout) en een snufje gemalen komijn & gemalen gember.


Mango lassie


Ingrediënten voor 4 personen:

1 rijpe mango
2 koppen (biologische) yoghurt
3 koppen water
¼ tl rozenwater
3 tl bruine suiker
3 mespuntjes gemalen gember
3 mespuntjes gemalen kardamom
3 mespuntjes gemalen kaneel
2 mespuntjes saffraanpoeder
4 blaadjes munt
gemalen pistachenoten

De mango schillen, het vruchtvlees van de pit snijden en in een mixer doen.
Yoghurt, water, specerijen, rozenwater en suiker toevoegen en bij matige snelheid mixen.

In glazen schenken, garneren met een blaadje munt en gemalen pistachenoten.