Warm fruit

Warm fruit als gerecht !


Dit gerecht, slechts licht gestoofd, is de keuze in de ochtend
als de spijsverteringskracht nog niet optimaal is.

De ingrediënten voor 3 tot 4 personen :

* 250 gram druiven zonder pit
* 2 stevige bananen
* 2 mango's
* de rode zaden van een granaatappel

* 1 theelepel zeer fijn geraspte verse gemberwortel
* 50 gram oersuiker of palmsuiker


Bereiding:

Na het schoonmaken van het fruit allereerst de granaatappelzaden verwarmen (sauteren)
op een lage temperatuur met het deksel op de pan totdat ze beginnen te zweten.

Ondertussen de mango in blokjes snijden en
toevoegen
met de druiven en de fijngeraspte gember.
Als laatste de in plakjes gesneden banaan en de suiker toevoegen.

Eventueel kun je het afmaken met wat gemalen kardamom en/of wat kaneel.


Het spreekt voor zich dat je naar hartelust kunt combineren met andere fruitsoorten.