Voor de warme zomerdagen !
Basisrecept
Yogurt met water verdunnen (1 deel yogurt op 3 tot 4 delen water.)
Gebruik het liefst verse yogurt.
Goed mengen.
Pepermunt lassi
Per glas ½ theelepeltje zeer klein gesneden vers (of gedroogd) pepermuntblad toevoegen.
Rozen lassi
Voor het mengen een paar druppels rozenwater toevoegen. Naar wens rietsuiker toevoegen.
Kokos lassi
Een scheut kokosmelk of een hoeveelheid gepureerd kokosvlees + een snufje vanille en rietsuiker toevoegen.
Zoute lassie
Met zout (liefst steenzout) en een snufje gemalen komijn & gemalen gember.
Mango lassie
Ingrediënten voor 4 personen:
1 rijpe mango
2 koppen (biologische) yoghurt
3 koppen water
¼ tl rozenwater
3 tl bruine suiker
3 mespuntjes gemalen gember
3 mespuntjes gemalen kardamom
3 mespuntjes gemalen kaneel
2 mespuntjes saffraanpoeder
4 blaadjes munt
gemalen pistachenoten
De mango schillen, het vruchtvlees van de pit snijden en in een mixer doen.
Yoghurt, water, specerijen, rozenwater en suiker toevoegen en bij matige snelheid mixen.
In glazen schenken, garneren met een blaadje munt en gemalen pistachenoten.